Una playlist per a “中国 zhōngguó”

Do you have Love for Humankind? Portes tot el dia rodejat per rius de gent, però sents que els pots dir ben poc. Arribes a una estació enorme amb tantes vies com taulers de facturació a un aeroport plens de multituds que tornen cap a casa (Home). Allà el que més desitges és enfilar-te en un tren d’alta velocitat (el qual fa que et replanteges la noció del temps) per arribar a l’última destinació sola, sentir-te lliure. Freedom… Ells també ho senten així o ja s’hi han acostumat? Un Seaside Motel potser m’ajuda a desconnectar de tot. What’s a Girl to Do, Young and Unafraid caminant per les llargues avingudes de ciment sota un cel contaminat de color orange? Mire com s’ho fan per holding on for Life.  Distraccions,  milers de beeps constants i Telephone Calls en un mateix lloc. The Heat de la ciutat, l’angoixa dels que tenen pressa. Tot el que et sembla caòtic funciona assossegadament per a ells i a mesura que Les Vacances Continuent, tot se sent molt més natural i acabes admirant el codi diari del país. Made Me Walk per aquesta cultura i aprendre els seus savis costums.

Música xinesa

Si no ets de la multitud que pateix de desamors, segurament et costarà trobar-te a gust amb la primera cançó i majoritària en aquest país. El mercat està dominat per una mena de balada cantada amb la veu d’una bonica bellesa asiàtica (jove?) i ben sexy (normalment amb veu aguda i cridanera). També hi ha la rèplica masculina per al mateix gènere.

Malgrat això, gràcies a plataformes com doubanxiaomi (homònims de Bandcamp i Spotify) o fòrums, els més curiosos hi poden trobar respostes cap a una escena musical alternativa i ben diversa.

Recomanacions

Es recomana que escoltes aquesta llista amb auriculars. Per què? Primer, amb cap distracció més que la música, el dj, la percussió i els baixos et guien cap al món que l’artista veu i que, amablement han posat a l’abast de tothom (a la Xina, amb una bona VPN ho tens). Aquest és el plantejament més filosòfic; però ara tècnicament parlant, hi ha cançons amb so binaural, així que amb auriculars t’ho passaràs més bé.

Alguns grups que no són a Spotify.

A continuació introdueixo alguns grups o dj que no inclou aquesta plataforma més orientada cap al mercat occidental o també vincles on hi ha més discografia de grups que m’han semblat interessants. Canals tan globals com Youtube o les plataformes que hem comentat abans com doubanxiaomi, Soundcloud o Bandcamp contenen més informació sobre els artistes següents.

  • Post-rock, estil Mogwai. Impressionant, hi ha moltíssims grups d’aquest gènere. Rítmicament molt sincronitzats i amb melodies una mica depriments. Màxims exponents: Hiperson, Carsick Cars amb una cançó molt graciosa que es diuThe Best VPN So Far, Elephant Gym, Chu Wai). 
  • Música tradicional xinesa. Folk. Sovint amb l’erhu com acompanyament.  (ex: Zhou Yunpeng 周Alan Dowa Dolma amb cançons tradicional de Mongòlia).
  • Bona electrònica.  Per exemple: Yllis, Nova Heart, Guzz (els Micachu & The Shapes xinesos), Howie Lee (semblant a Fatima Yamaha), 虎子  (Nicolas Jaar xinès, impressionant, molt molt bo!), AM444, ZHI16, FM3 & BUDDHA MACHINE (amb uns components molt curiosos)Angry5JaR (que sembla una Madonna retro, de l’estil de Holidays), ǝıןıʇnɔ bunʎ  (French Touch xinès!)
  • Triphop experimental, com ara Animal Pop, Gavintoo (fan mescles interessants amb cantants de hip hop alemanys a ritme ràpid i hip hop més melòdic xinès).
  • Rock alternatiu. En aquest gènere trobem Horse Radio (super bo, divertit, ska), TaanTowch (rock guai feliç fusió amb música tradicional), Elenore (rock britànic), The MoldsPK14 (recorden als Kings of Leon dels inicis), Bedstars (semblants a The Last Shadow Puppets), 简迷离 (Linkin Park xinès), Guai Li (punk metal escoltat a Spotify en primer lloc a San Francisco).

Bon viatge!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.