Acampada lliure a Death Valley National Park

Night stars death valley
death valley tent day1
death valley tent night1b
death valley tent day3
death valley tent day4

Una de les millors formes d’aprofitar la teva estada en aquest espectacular parc és endinsar-se en les dunes de sorra i acampant allà mateix. Existeix una normativa al respecte, però no és gaire estricta, així que ofereix infinites possibilitats per dormir, escoltar el silenci del desert i sentir l’abric dels pics nevats dels voltants.

death valley tent day3

Nosaltres vam anar a l’hivern, just després d’una de les tempestes més intenses que ha patit Califòrnia en els darrers anys. De fet, per aquest motiu, ens trobàrem moltes carreteres tallades i només vam poder accedir a les àrees del parc que apareixien senyalitzades com obertes. Death Valley és immens: cobreix una àrea de 13 517 km² i disposa de quasi 1 200 quilòmetres de carreteres secundàries, així que, tot i que us trobareu potser amb camins tallats, no us hi avorrireu.

Amb tota aquesta superfície, l’acampada està permesa en molts llocs; tot i així, és molt important llegir les normes d’acampada lliure abans de triar un lloc. Les pots trobar al final d’aquesta publicació.

QUÈ VAM FER:

Una mica abans de la posta de sol, vam deixar el cotxe en l’aparcament de les dunes de sorra anomenades Mesquite Flat Sand Dunes i, a peu, vam dirigir-nos cap al nord. Caminàrem un poc més de quilòmetre i mig des de l’aparcament. Una bona referència seria la duna més alta: quan la sobrepasses ja estaràs en un sector on l’acampada lliure està permesa. Veuràs que hi ha molts llocs per triar. Quan comences a caminar a prop de l’aparcament, hi ha bastant ambient, però a mesura que vas allunyant-te’n, les masses es van dissipant.

Era hivern i, cal dir que, fins i tot llavors, les nits no eren extraordinàriament fredes. Els coneguts aquí com a rangers o guardaboscos ens van comentar que feia més fred del que hi estaven acostumats; la temperatura mínima era de 2 ºC/35 ºF (la mínima històrica és de -9 ºC/15 ºF). Així que, si us hi trobeu un dia qualsevol d’hivern a Death Valley i us plantegeu acampar, no us preocupeu pel fred perquè ja veieu que no és, en absolut, extrem.

Si decidiu acampar en qualsevol altre lloc, aquí us deixo la normativa d’acampada lliure. Les possibilitats es multipliquen si teniu molt de temps i voleu explorar el parc a fons.


REGLES D’ACAMPADA LLIURE

PERMISOS:

 • Dirigiu-vos a un dels Visitor Center (Centre de visitants) per obtenir un permís voluntari GRATUÏT per poder fer acampada salvatge. En realitat, no cal, però així els guardaboscos us podran informar de qualsevol perill o de les condicions meteorològiques previstes.

ON ACAMPAR:

 • La condició és allunyar-se 1,6 km/1 milla de la zona més desenvolupada, sigui la carretera principal, l’aparcament o les denominades «day areas» (zones on hi pots anar durant el dia, però no s’hi pot dormir). Tot i que oficialment se’n diu 1 milla, al Centre de visitants ens van proposar allunyar-nos més de 2 milles, és a dir, 3,2 km. (Veureu que val la pena, estareu més tranquils com més s’aparteu de la carretera).
 • Es recomana que els campaments se situen a 100 iardes/91 metres de qualsevol font d’aigua.

ON NO ES POT ACAMPAR:

En les següents carreteres:

 • Titus Canyon Road
 • Mosaic Canyon Road
 • West Side Road
 • Wildrose Road
 • Skidoo Road
 • Aguereberry Point Road (només durant les primeres 8 milles/12,8 km).
 • Racetrack Road (des de Teakettle Jet fins a Homestake Dry Camp).

Ni tampoc en aquests punts:

GRUPS:

Hi ha un límit de 12 persones en cada grup i de 4 cotxes com a màxim.

FOC:

 • Està prohibit fer foc al parc.

És important tenir en compte també quins sectors tenen risc d’inundació, ja que pot ser molt perillós estar dins del parc durant una sèrie de dies plujosos.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.