Anem a fer canoa camping!

“Hem lliscat les nostres canoes a les aigües càlides i clares que serien objecte de la nostra recerca durant els pròxims dies. El rierol verd jade green era tranquil i vidriós, i els vaixells commovien els estancs de forma tan neta a la superfície que semblava que l’aigua s’esquerdara amb la intrusió. […] Passar llargs dies mentres comparteixes noves aventures en un entorn tan espectacular és una manera d’unir la gent “.

Kuhne, C. (1952). Paddling Basics: Canoeing. Mechanichsburg, PA: Stackpole Books.

Remant cap a llocs més lliures.

Publicació lacònica, loquaç a través de la música. Les cançons incloses en aquesta llista pertanyen a tonalitats molt diverses, però totes elles estan entrellaçades per un ritme lent que explora un so tribal i primitiu i que recorda al so dels rems quan toquen la borda . Hi trobareu gravacions en directe de la mateixa experiència en canoa, veus suaus i acords tendres que modularan els cops contra el vent. Les melodies estiuenques i profundes us faran agafar els rems amb més força i gaudir amb el vostre tàndem d’aquesta aventura tosca i innegablement humana.

Comencem el nostre recorregut des del riu Saint Llorenç, ací a Montreal, i ens dirigim cap a l’oest pels Grans Llacs com han estat fent les Primeres Nacions durant segles. Al Pacífic, ens dirigim cap a l’Amazònia del Brasil i l’impressionant Riu de la Plata per recrear les velles rutes comercials. Notes per enfrontar el dur oceà Atlàntic, estem navegant fins al Mar del Nord i remem lentament All Along the Watchtower del Tàmesi. Ara estem en el vell continent, desafiats pel Rin euro-omnipresent, el Mosa flamenc, el lacònic Po, l’Ebre i el Sena (per dir-ne un … els francesos tenen sort de tenir tots aquells rius que semblen aturar-se a Perpinyà …). Igual que l’aigua, necessitem música. La música ens fa somriure, esclatar en llàgrimes o ens ajuda a refrescar alguns dels milers de records que emmagatzem mentre visitem aquest món.

Espere que gaudiu de la llista. Gràcies per llegir tot això.

Llista d’artistes per països.

 • Alemanya –  Coma, Digitalism, Frank Wiedemann (Howling), Oliver Koletzki, Radio Citizen
 • Argentina – Chancha Via Circuito
 • Bèlgica – Petite Noir
 • Brasil – Os Cariocas
 • Canadà – Blue Hawaii (Mont-real), Bob Moses, Jean Derome (QC), Neil Young
 • Catalunya – Dr. Calypso
 • Dinamarca –  Jacob Bellens
 • Espanya: Ghostly Enemies
 • Estats Units – Adult Karate, Alice Coltrane, Aliotta Haynes Jeremiah (LA) , Baio, Friends (Brooklyn), Generationals, George McCrae, Jefferson Airplane, Kanye West, Madonna, Shuggie Otis (LA), Solange, Queens of the Stone Age, The Frightnrs (Queens, NY), The Neanderthals, Wye Oak
 • Finlàndia – Jori Hulkkonen
 • França – Jazz Liberatorz, Louise Attaque, Noir Désir, Pavane
 • Irlanda – Mano Le Tough
 • Islàndia – Emíliana Torrini (mig italiana)
 • Itàlia – Iosonouncane
 • Jamaica – Max Romeo
 • Regne Unit – alt-J, Cut Copy, Douglas Dare, Gorillaz, Haelos, Hooverphonic, Kate Tempest, Kinobe, Pumarosa, Sohn, Still Corners, Talking Heads, The Clash
 • Suïssa: Len Sander

 

Senc la necessitat de citar aquests passatges meravellosos per a aquesta publicació. Les paraules ja ho diuen tot.

“Hi ha una sensació amb el rem, el moviment de la canoa, una màgia vertebrada en la distància, l’aventura, la solitud i la pau. El camí d’una canoa és el recorregut cap a la veritat i la llibertat, gairebé oblidada: una porta oberta a vies navegables d’èpoques passades i una forma de vida amb satisfaccions profundes i permanents.

[…] El bosc està preparat, i quan s’apropa l’hora zero, s’estableix un silenci encara més gran al nord. Hi ha un moment de suspens quan es pot sentir que la calma ho toca tot. De sobte l’aire és blanc amb flocs a la deriva, i la tensió ha desaparegut. I baixen, assentant-se a les fulles, a les esquerdes d’escorça, a les roques cobertes de líquens, desintegrant-se immediatament amb més humitat. Aleshores gairebé màgicament, el sòl ja no és marró, sinó que es pinta de blanc. Ara hi ha un sofriment infinitesimal a mesura que els flocs es desplacen cap a les fulles i els fongs. Ràpidament es transmet la blancor, llavors la terra està segellada i la tardor s’ha acabat … La neu significa tornar a un món d’ordre, pau i simplicitat. Aquests primers cops a la deriva són una benedicció i el dia en què vénen és diferent de qualsevol de la resta de l’any.

[…] Va ser aquí on vam veure la primera boira de verd clar sobre els turons, l’eixamplament dels àlbers. Aquest va ser un altre motiu per a un primer viatge: veure aquells vessants en les hores efímeres abans que s’haguessin enfosquit, tot i que encara estaven brumosos i caolins. Les baixades grisoses de l’àlber gran i dentat i la rosa de l’auró emergent feien poesia en cada riba. S’ha d’estar a temps per veure aquestes coses, perquè no ens esperen “.

Olson, S. (1956). The Singing Wilderness (The Fesler-Lampert Minnesota Heritage Book Series). Univ of Minnesota Press.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada